Voor wie‎ > ‎

Darmproblemen

Veel mensen hebben last van darmklachten. Niet goed functionerende darmen hebben een grote invloed op de rest van het lichaam. De darmen spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol in het goed functioneren van het immuunsysteem. Als de darmen niet goed werken, dan kunnen klachten ontstaan zoals:
  • Chronische vermoeidheid
  • Auto-immuunreacties
  • Concentratieproblemen (brain fog)
  • Darmontstekingen
  • Candida
  • Huidproblemen, etc.
Met name een gezonde darmflora is van groot belang voor de algehele gezondheid.

Rol blindedarm

De blindedarm speelt een belangrijke rol in het afweersysteem van de darmen en daarmee ook in het goed functioneren van de darmen. De blindedarm heeft bijvoorbeeld een grote hoeveelheid goede darmflorabacteriën. Vanuit de blindedarm wordt een tekort aan darmflora in de darmen aangevuld 

Ongeveer driekwart van de mensen met darmproblemen heeft een chronisch ontstoken blindedarm. Deze is meestal niet vast te stellen met bloedonderzoek en in veel gevallen ook niet direct te voelen.

Behandeling van darmproblemen

Tijdens een behandelsessie worden alle meridianen doorgemeten. Er wordt speciaal gemeten op de conditie van de blindedarm en de darmflora. Verstoringen in de darmmeridianen worden opgespoord en vervolgens behandeld.

Bij de behandelingen van darmproblemen ligt de focus op het genezen en versterken van de blindedarm, het bestrijden van ontstekingen, het genezen van het darmslijmvlies en het herstellen van de darmflora. De methoden die hiervoor worden ingezet zijn biofotonentherapie en voedingsadviezen.


Neem contact op voor een behandelsessie of lees meer over biofotonentherapie.
Comments